AP NEWS
ADVERTISEMENT
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.
Related topics
PRESS RELEASE: Paid content from Business Wire
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.

Nieuwe oplossingen van Thales helpen met het vinden, beschermen en beheren van data in multi-cloudomgevingen

May 18, 2021 GMT
© Thales
© Thales

PARIJS LA DÉFENSE--(BUSINESS WIRE)--mei 18, 2021--

Thales introduceert vandaag nieuwe oplossingen voor het beschermen van data in Google Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services. Het versterkt daarmee zijn positie als betrouwbare leverancier van oplossingen voor de beveiliging van data in multi-cloudomgevingen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210518005607/nl/

© Thales

Elke cloud provider biedt weer andere mechanismen voor het beschermen en beheren van data. Dit stelt organisaties met multi-cloudomgevingen voor complexe opgaven. De nieuwe oplossingen van Thales voor het beveiligen van data in de cloud bieden organisaties grip op hun encryptiesleutels, het toegangsbeheer en de authenticatie binnen hybride en multi-cloudomgevingen.

ADVERTISEMENT

“Deze mogelijkheden zijn van cruciaal belang voor de overstap naar, en beveiliging van de cloud. Zeker nu de groei van cloud computing in een stroomversnelling is geraakt”, zegt Sunil Potti, vice president en directeur bij Google Cloud Security. “In aansluiting op onze missie hebben we onze krachten met Thales gebundeld om de uiterst gevoelige informatie van klanten te beschermen. We stellen hen in staat om het volledige potentieel van de technologie van Google Cloud te benutten om hun gevoelige workloads veilig te houden. Dit is mogelijk door het gebruik van de customer-managed encryption keys (CMEK) van het Google Cloud Platform in combinatie met CipherTrust Cloud Key Manager en SafeNet Trusted Access, de oplossingen van Thales voor authenticatie en toegangsbeheer. Hiermee stellen we bedrijven in staat om op verantwoorde wijze om te gaan met een dynamische bedrijfsomgeving waarin de bescherming van gevoelige data van cruciaal belang is.”

Vereenvoudigde beveiliging van multi-cloudomgevingen

In een tijd waarin steeds meer organisaties een beroep doen op de voordelen van multi-cloudomgevingen maakt Thales het eenvoudiger voor hen om zich te beschermen tegen reputatierisico’s en boetes van toezichthouders als gevolg van een datalekken. Met de nieuwe oplossingen kunnen zij profiteren van verbeterde mogelijkheden voor het vinden, beschermen en beheren van gevoelige informatie binnen multi-cloudomgevingen, met onder meer de volgende mogelijkheden.

Gevoelige informatie in de cloud en op locatie vinden

ADVERTISEMENT

Thales Data Discovery and Classification automatiseert de discovery, classificatie en bescherming van data in de cloud. De oplossing biedt beleidsregels voor het geautomatiseerd in kaart brengen van gevoelige data en het beschermen daarvan met encryptie of tokenisation. Deze mogelijkheden worden nu aangevuld met functionaliteit voor de discovery en classificatie van data in Amazon Web Services S3-buckets en storage-omgevingen in Azure Blob.

Bescherming van gevoelige data en workloads in de cloud

Met het oog op de complexiteit rond de locaties waarin data ligt opgeslagen en het waarborgen van de datasoevereiniteit in een multi-cloudomgeving is er effectieve encryptie en tokenisation nodig. Specifieke nieuwe mogelijkheden voor databescherming in de cloud zijn onder meer:

  • CipherTrust Transparent Encryption biedt geavanceerde encryptie en toegangsmechanismen voor het beschermen van data in de Amazon Web Services Simple Storage Service (S3)
  • Encryptie van Kubernetes-secrets en ondertekeningssleutels voor Google Anthos Service Mesh

Toegangsbeheer voor applicaties en gevoelige data in de cloud

Het gebruik van encryptie is eveneens in een stroomversnelling gekomen. Als gevolg hiervan moeten organisaties veel meer encryptiesleutels beheren voor zowel traditionele data stores als multi-cloudomgevingen. Thales biedt nieuwe mogelijkheden die hen grip bieden op de toegang tot data en het eigendom van hun encryptiesleutels.

  • CipherTrust Cloud Key Manager van Thales biedt nu ook ondersteuning voor de External Key Manager (EKM) van Google Cloud. Daarmee bouwt het voort op de bestaande CipherTrust Key Broker for Google Cloud EKM, een onderdeel van het cloudplatform Thales Data Protection on Demand.

Beveiliging op het punt van aanmelding

Misbruik van aanmeldingsgegevens en identiteiten behoort tot de belangrijkste oorzaken van datalekken.

  • SafeNet Trusted Access biedt kant-en-klare integratie met Google Workspace, Azure en AWS voor het toepassen van relevante mechanismen voor authenticatie en toegangsbeheer op zowel reguliere gebruikers als gebruikers met speciale toegangsrechten.
  • SafeNet Trusted Access biedt nieuwe authenticatiemogelijkheden en machtigingen voor API’s en applicaties die geen gebruikmaken van branchestandaard protocollen als SAML en OIDC.

“De populariteit van multi-cloud stelt organisaties voor nieuwe problemen rond het beheer van data in uiteenlopende cloudomgevingen. Hoewel de cloud hen in staat stelt om te profiteren van schaalbaarheid en een kortere time-to-market resulteert het almaar uitdijende IT-landschap in de cloud in extra complexiteit qua beveiliging en beheer”, zegt Sébastien Cano, Senior Vice President, Cloud Protection and Licensing activities bij Thales. “In de sterk gereguleerde wereld van na de coronacrisis wordt het nog belangrijker voor organisaties om inzicht te hebben in de data die ze in bezit hebben, waar die zich bevindt, wie daar toegang toe heeft en welke risico’s gepaard gaan met het beheer daarvan. Pas zodra zij een begrip hebben van al deze aspecten van de datalevenscyclus kunnen zij waarborgen dat die data op juiste wijze wordt beveiligd en beheerd.”

Aanvullende informatie

Thales en Google Cloud hebben hun krachten gebundeld om bedrijven te helpen met het verplaatsen van gevoelige data tussen publieke clouds, hybride omgevingen en private IT-infrastructuren. Bekijk voor meer informatie deze video met Sunil Potti, vice president en directeur bij Google Cloud Security.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com:https://www.businesswire.com/news/home/20210518005607/nl/

CONTACT: PRESS

Thales, Media Relations

Security

Constance Arnoux

+33 (0)6 44 12 16 35

constance.arnoux@thalesgroup.com

KEYWORD: FRANCE EUROPE

INDUSTRY KEYWORD: SOFTWARE TECHNOLOGY DATA MANAGEMENT SECURITY

SOURCE: Thales

Copyright Business Wire 2021.

PUB: 05/18/2021 09:00 AM/DISC: 05/18/2021 09:03 AM

http://www.businesswire.com/news/home/20210518005607/nl