ADVERTISEMENT
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.
Related topics
PRESS RELEASE: Paid content from Business Wire
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.

A Mary Kay Inc. arra bátorítja a fiatal vállalkozókat, hogy a Network for Teaching Entrepreneurship (NFTE) World Series of Innovation kihívása keretében próbáljanak megoldásokat keresni a nemek közti egyenlőséggel kapcsolatos munkahelyi problémákra

November 5, 2021 GMT
Mary Kay’s World Series of Innovation Challenge asks students to think about ways to promote workplace equality and ensure equal access to economic opportunity for women and girls. (Photo: Mary Kay Inc.)
Mary Kay’s World Series of Innovation Challenge asks students to think about ways to promote workplace equality and ensure equal access to economic opportunity for women and girls. (Photo: Mary Kay Inc.)
Mary Kay’s World Series of Innovation Challenge asks students to think about ways to promote workplace equality and ensure equal access to economic opportunity for women and girls. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--(BUSINESS WIRE)--nov. 5, 2021--

A nők gazdasági szerepe erősítésének és vállalkozói tevékenysége támogatásának érdekében fellépő vállalatok közt az egyik vezetőnek számító Mary Kay Inc. november 4-én bejelentette, hogy a vállalkozói képességek elsajátítását célzó oktatást végző hálózattal ( Network for Teaching Entrepreneurship [ NFTE ]) együttműködve elindították a második World Series of Innovation (WSI) kihívást ( Challenge ). Az NFTE-vel való együttműködésének második évében a Mary Kay ismét szponzorként támogatja az NFTE 2021. évi World Series of Innovation versenysorozatát, melynek keretében az NFTE globális oktatási versenyeket szervez 13-24 éves fiatalok számára azzal a céllal, hogy a rájuk jellemző kritikus gondolkodással, problémamegoldási készségeikre támaszkodva megoldásokat találjanak a világ legnagyobb aktuális kihívásaira, és miközben a versenyben való részvétel révén saját vállalkozói képességeiket is fejlesztik, segítsék az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak ( Sustainable Development Goals [ SDG ]) elérését.

ADVERTISEMENT

Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20211105005686/hu/

Mary Kay’s World Series of Innovation Challenge asks students to think about ways to promote workplace equality and ensure equal access to economic opportunity for women and girls. (Photo: Mary Kay Inc.)

A Mary Kay a World Series of Innovation mostani kihívása keretében arra kéri a fiatalokat szerte a világon, hogy nyújtsanak be az 5. fenntartható fejlődési cél ( Nemek közti egyenlőség) elérését elősegítő, innovatív megoldásokat. A Mary Kay olyan megoldások kidolgozására ösztönzi a diákokat, amelyekkel elősegíthető a munkahelyi egyenlőség és biztosítható a nők és lányok számára a gazdasági lehetőségekhez való egyenlő hozzáférés. A Covid-19-pandémia előtti évtizedekre vonatkozó adatok azt mutatják, hogy a munkavállalók közt folyamatosan nőtt a nők aránya, és bár a fizetésük továbbra sem érte utol a férfi munkavállalókét, évről évre egyre több nő lépett be a munkaerőpiacra. A világjárvány okozta állásvesztés azonban aránytalanul nagy mértékben sújtotta a nőket, és 2020 óta a női és férfi munkavállalók közti egyenlőség eléréséhez vezető úton jóval több akadályt kell leküzdeni.

ADVERTISEMENT

„A Mary Kay tudatában van annak, hogy mennyire fontosak a vállalkozói képességek, és milyen szerepet játszanak a világban most és a jövőben egyaránt. Ezért fektetünk be minden évben jelentős összegeket olyan programokba és kezdeményezésekbe, amelyek támogatják a nők és lányok felemelkedését szerte a világon” - nyilatkozta Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. operatív vezetője. „Nem csak azzal akarjuk segíteni a nőket, hogy tanulási lehetőségeket biztosítunk számukra, hanem támogatni szeretnénk őket abban is, hogy megvalósíthassák álmaikat, függetlenül attól, hogy a világ mely részén élnek. Ez a kihívás szorosan kapcsolódik cégünk egyik alapvető küldetéséhez, ezért rendkívül izgatottan várjuk az eredményeit.”

Az NFTE egy oktatással foglalkozó, globális, nonprofit szervezet, amely arra összpontosítja erőfeszítéseit, hogy felvértezze az alacsony jövedelmű városi közösségek fiataljait a vállalkozói képességek jelentette erővel. A World Series of Innovation (WSI) Challenge program vállalatok által szponzorált versenyek (kihívások) keretében igyekszik az ENSZ fenntartható fejlesztési céljainak elérését szolgáló megoldásokat találni. A szervezet világszerte mintegy 100000 tanulót ér el, és 2020-ban az NFTE WSI kihívásai keretében közel 4000, különféle hátterű diák nyújtott be ötleteket. A Mary Kay által szponzorált, a 12. fenntartható fejlődési cél ( Felelős fogyasztás és termelés ) elérését szolgáló kihívásra mintegy 350 diák jelentkezett. A Mary Kay 2020. évi kihívásának három győztese a következők voltak:

  • Első helyezett: Loop Tee Loop
    • A Loop Tee Loop egy fenntartható ruházati körforgást biztosító projekt, amely összekapcsolja a lyocellt ( a cellulóz alapú viszkóz anyagok egy korszerűbb, fokozottabb mértékben környezetbarát változata ) előállító textilgyárakat a Fülöp-szigetek hivatalosan nemzeti fővárosi régiónak nevezett manilai régiójában működő, egyenruhákat újrahasznosítás céljából összegyűjtő szolgáltatókkal..
  • Második helyezett: SwagSwap
    • A SwagSwap egy amerikai egyesült államokbeli szociális hálózat, mely használtruha-üzletei révén lehetővé teszi a tinédzserek számára, hogy egymás közt kicseréljék ruháikat.
  • Harmadik helyezett: Project DBrand
    • A Project DBrand egy amerikai egyesült államokbeli egyedi szolgáltatás, amely a használt egyenruhák ún. „márkamentesítésével” (azaz a márkajelek egyenruhákból való eltávolításával) előkészíti azokat a továbbhasznosításra (ún. „upcycling”).

„A fiatalok vállalkozói képességei fejlesztésének támogatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy egy jobb jövőt építhessünk ki a jövő generációk számára” - magyarázta J.D. LaRock, az NFTE elnöke és vezérigazgatója. „Minden évben rendkívüli ösztönzést jelentenek számunkra a vállalkozók következő generációi által kidolgozott újítások, és most is alig várjuk, hogy megismerjük a 2021. évi verseny résztvevőinek új ötleteit. Hálásak vagyunk a Mary Kay Inc.-nek azért, hogy már második éve támogatja ezt a kulcsfontosságú, globális kihívást annak érdekében, hogy segítsen a munkahelyi egyenlőség ügyének előrevitelében és a nők és lányok gazdasági lehetőségekhez való egyenlő hozzáférésének elérésében.”

A World Series of Innovation versenyek mellett a Mary Kay támogatást nyújtott az NFTE Entrepreneurship in Every School ( Vállalkozás minden iskolában ) programjának is, amely a vállalkozói képességek elsajátítását a tanterv részeként teszi lehetővé a diákok számára az USA-ban és nemzetközi szinten is; továbbá szponzorálta az NFTE Regional Youth Entrepreneurship Challenges ( Regionális ifjúsági vállalkozói kihívások ) versenyeit is, amelyeken a diákok kompetitív környezetben tartanak prezentációt üzleti lehetőségek kiaknázását lehetővé tévő induló tőke szerzése érdekében.

A 2021. évi NFTE World Series of Innovation versenysorozat fő támogatója a Citi Foundation, és a kihívásokat a következő szervezetek szponzorálják: Bank of the West, Citi Foundation, Ernst & Young LLP (EY US), Mary Kay, Inc., Maxar Technologies, PIMCO és Saint-Gobain. A kihívásokat szeptember 15-én tették közzé, és a jelentkezési határidő december 15-e. A beadott pályázatok elbírálása 2022 januárjában kezdődik. A döntőbe kerültek névsorát februárban, a nyerteseket pedig március 31-én jelentik be.

További információkért a World Series of Innovation versenysorozatról és a versenysorozat összes kihívásáról látogasson el a következő weboldalra: https://innovation.nfte.com

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra – és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. Tudjon meg többet a Mary Kay-ről a következő internetes címen: www.marykayglobal.com!

Amit az NFTE-ről tudni kell…

A vállalkozói képességek elsajátítását célzó oktatást nyújtó hálózat ( Network for Teaching Entrepreneurship [ NFTE ]) egy globális, nonprofit szervezet, amely magas minőségi színvonalat képviselő vállalkozói oktatást biztosít erőforrásokkal kevésbé ellátott közösségek középiskolás diákjai és a felsőoktatásban tanuló hallgatói, valamint főiskolai/egyetemi hallgatók és felnőttek számára. Az NFTE az idei tanévben több mint 45000 tanulót ér el programjaival az USA 25 államában, és további 20 országban is kínál programokat. Alapításunk óta több mint egymillió tanuló számára biztosítottunk személyes vagy online képzést iskolai, iskolán kívüli, főiskolai és nyári táborokban megrendezett programok keretében. További tájékoztatásért arról, hogyan igyekszünk támogatni az inkluzív kapitalizmus megvalósulását és kinevelni a vállalkozók tehetséges, sokszínű, következő generációját, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.nfte.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Forrásverzió a businesswire.com címen:https://www.businesswire.com/news/home/20211105005686/hu/

CONTACT: Mary Kay Inc. Global Corporate Communications

marykay.com/newsroom

(+1) 972-687-5332 vagymedia@mkcorp.com

KEYWORD: TEXAS PHILIPPINES AUSTRALIA/OCEANIA UNITED STATES NORTH AMERICA AUSTRALIA ASIA PACIFIC

INDUSTRY KEYWORD: COSMETICS RETAIL CONSUMER OTHER PHILANTHROPY PHILANTHROPY CATALOG UNIVERSITY ENVIRONMENT OTHER RETAIL PRIMARY/SECONDARY TEENS EDUCATION FOUNDATION WOMEN

SOURCE: Mary Kay Inc.

Copyright Business Wire 2021.

PUB: 11/05/2021 11:48 AM/DISC: 11/05/2021 11:48 AM

http://www.businesswire.com/news/home/20211105005686/hu