ADVERTISEMENT
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.
Related topics
PRESS RELEASE: Paid content from Business Wire
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.

Ifj. Robert J. Giuffra és Scott Miller lettek a Sullivan & Cromwell LLP társelnökei

January 4, 2022 GMT
Robert Giuffra and Scott Miller become Co-Chairs of Sullivan & Cromwell LLP. (Photo: Sullivan & Cromwell LLP)
Robert Giuffra and Scott Miller become Co-Chairs of Sullivan & Cromwell LLP. (Photo: Sullivan & Cromwell LLP)
Robert Giuffra and Scott Miller become Co-Chairs of Sullivan & Cromwell LLP. (Photo: Sullivan & Cromwell LLP)

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--jan. 4, 2022--

A Sullivan & Cromwell LLP január 3-án bejelentette, hogy 2022 január 1-i hatállyal ifj. Robert J. Giuffra és Scott Miller lettek a cég társelnökei.

Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20220103005210/hu/

Robert Giuffra and Scott Miller become Co-Chairs of Sullivan & Cromwell LLP. (Photo: Sullivan & Cromwell LLP)

Giuffra úr és Miller úr 2021 januárja óta töltötték be a cég helyettes elnöki tisztjét. Elődjük Joseph C. Shenker volt, aki 2010 óta tevékenykedett a cég elnökeként. Shenker úr a továbbiakban a cég Irányító bizottságának rangidős elnöki pozícióját fogja betölteni, és ugyanakkor a saját aktív ügyfélkörével kapcsolatos feladatokat is ellátja.

ADVERTISEMENT

″Ügyvédi irodánk Sullivan és Cromwell általi megalapítása óta töretlen elkötelezettséggel szolgálja ügyfeleit, országának polgárait és közösségeit” - jelentette ki Shenker úr. “Bob és Scott, akiknek a peres eljárások és vállalati jog területén birtokolt, egymásét kiegészítő jogtanácsosi szaktudására támaszkodva évek hosszú során át nagy sikerrel biztosítottunk a világ különféle országaiban ügyfeleink számára szerteágazó szolgáltatásokat, kiemelkedő példaként szolgálnak erre elkötelezettségre.”

“Cégünk nemzetközi praxisa, valamint az, hogy négy kontinensen működő, összesen 13 irodából álló hálózatunkra támaszkodva integrált szolgáltatásokat tudunk biztosítani ügyfeleink számára, irodánk sikereinek kulcsfontosságú elemeit jelentik” - fejtette ki Miller úr. ”Ügyfeleink több mint felének székhelye az Amerikai Egyesült Államokon kívül található, így Bob és jómagam is pályafutásunk során számos rendkívül összetett, határokon átívelő ügyben támogattuk klienseinket. Látva, hogy a világ egyre integráltabbá válik és az ügyfeleinknél felmerülő problémák egyre komplexebbek lesznek, úgy véljük, globális praxisunk a jövőben cégünk folyamatos sikereinek egyik motorja lesz.”

“Megtiszteltetés számomra, hogy a cég alapvető vállalati értékeinek számító kiválóságra és innovációra, valamint az ügyfeleink és munkatársaink iránti elkötelezettségre építve együttműködhetek Scottal és partnereinkkel” - nyilatkozta Giuffra úr. “A 143 éves fennállásunk során kialakított modellünk kiállta az idő próbáját: igyekszünk a legjobb ügyvédeket és jogászokat alkalmazni és továbbképezni, akik így egymással szorosan együttműködve képesek a legmagasabb értéket biztosító lehetőségek azonosítására és kiaknázására, és támogatni tudják ügyfeleinket még a legkritikusabb kihívások megoldásában is.”

ADVERTISEMENT

Giuffra úr, aki országszerte elismert, kiemelkedő alakja az ügyvédi szakmának, 1989-ban lépett be az S&C-hez. Joggyakornoki éveit az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának főbírája, William Rehnquist, valamint az Amerikai Egyesült Államok második körzetbeli fellebbviteli bíróságának bírája, Ralph Winter mellett töltötte. A New York-ban élő Giuffra úr 2007 óta tagja a Sullivan & Cromwell Irányító bizottságának, és jelenleg tagja az American College of Trial Lawyers és az International Academy of Trial Lawyers elnevezésű szakmai szervezeteknek. Miller úr sikeresen képviselte a cég ügyfeleit számos több milliárd dolláros tárgyaláson, peres eljárásokban és kormányzati vizsgálatokban és fontos szerepet játszott az elmúlt 20 év legnagyobb vállalati válsághelyzeteinek megoldásában, ideértve az Enron csődjét, a Computer Associates és a HealthSouth Corporation ellen számviteli csalás miatt indított eljárásokat, a pénzügyi válság során lefolytatott számos különféle eljárást, valamint a Volkswagen dízeljárműveinek emissziójával kapcsolatos válsághelyzetet, mely utóbbi során a gépjárműgyártó cég országos koordinációs tanácsadójaként lépett fel. Jelenlegi ügyfelei közé tartoznak az Allianz, a Goldman Sachs, a Stellantis, a UBS és a Volkswagen. Számos perben képviselt vállalati testületeket és igazgatókat, vezérigazgatókat, vezető állami tisztviselőket, prominens családokat, ügyvédi irodákat és hivatásos sportolókat foglalkoztató sportklubokat.

A vállalati jogtanácsosok körében az egyik vezetőnek számító Miller úr 1986-ban csatlakozott az S&C-hez. Joggyakornokként az Amerikai Egyesült Államok kilencedik körzetbeli fellebbviteli bíróságának bírája, William A. Norris mellett tevékenykedett. Miller úr napi munkája során több milliárd dolláros összeolvadási és felvásárlási ügyleteket, tőkepiaci és egyéb stratégiai tranzakciókat bonyolít, vállalati belső és kormányzati vizsgálatokban vesz részt és egyéb különféle társasági válsághelyzetek megoldásában segédkezik. A ma már New York-ban élő Miller úr 2014 óta tagja a Sullivan & Cromwell Irányító bizottságának, és jelenleg az amerikai egyesült államokbeli és európai vállalati praxisunk részét képező ügyek koordinálásáért felelős. Miller úr több mint 20 országban vett részt összeolvadási és felvásárlási, illetve értékpapírügyletekben, ideértve Olaszország első privatizációs tranzakcióját és az első németországi tőkeáttételes kivásárlási ügyeletet. A Fiat Chrysler képviselőként lépett fel a Fiat Chrysler Peugeot-val való 60 milliárd dolláros összeolvadási ügyletében, amely a Stellantis létrehozásával gyakorlatilag átformálta a globális gépjárműipart. Azt megelőzően a Fiat képviseletében a Chrysler megmentését célzó 2009-es tranzakcióban is részt vett, támogatta a Ferrarit annak 2015-ben lebonyolított első nyilvános tőzsdei részvénykibocsátásában és az Alcant az Alcoa által indított rosszindulatú felvásárlás elleni harcban, illetve tanácsokkal látta el az Alcant a cég Rio Tinto általi 46 milliárd dolláros felvásárlása során. Két évtizeden át képviselte a DISH Networköt, legutóbb egy sor olyan ügylet során, amelyek hozzásegítették a vállalatot egy országos vezeték nélküli távközlési hálózat létrehozásához és finanszírozásához. Nemrégiben jelentős ügyletekben vett részt a speciális célú akvizíciós társaságok (Special Purpose Acquisition Companies [SPAC]) piacán, többek közt a DraftKings képviselőjeként annak átalakulást célzó tőzsdei jegyzése során, valamint egyéb, a világ egyik legnagyobb digitáls sportra specializálódott szórakoztató és játékcégének létrehozását célzó felvásárlási és finanszírozási tranzakciókban, továbbá az Ermenegildo Zegna Csoport és egy SPAC Investindustrial által szponzorált összeolvadási ügyletében, melynek eredményeként a Zegna a New York-i Értéktőzsdén jegyzett, több mint 3 milliárd dollár induló piaci kapitalizációjú vállalattá vált.

Giuffra úr tanulmányait a Princeton Egyetemen és a Yale Egyetem jogi karán (Yale Law School) végezte. Giuffra úr többek közt ellátta az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa Banki Bizottságának jogtanácsosi feladatait, és elnöke volt a Federal Bar Council elnevezésű jogászszervezetnek. Jelenleg tagja a jogi szolgáltatások minél szélesebb körben való elérhetőségének biztosításáért küzdő New York-i Permanent Commission on Access to Justice elnevezésű szervezetnek és az amerikai egyesült államokbeli bíróságok joggyakorlatával és eljárásrendjével foglalkozó állandó bizottságnak (Standing Committee on Rules of Practice and Procedure of the U.S. Courts), továbbá betölti az American Swiss Foundation elnöki tisztét is.

Miller úr az Arizonai Állami Egyetemen (Arizona State University) és a Columbia Egyetem jogi karán (Columbia Law School) végezte tanulmányait. Ügyvezető tulajdonosa volt a Sullivan & Cromwell Palo Altói irodájának, és részt vett a cég londoni és Los Angeles-i irodáinak munkájában. Miller úr az egyik vezető tisztviselője független üzleti érdekképviseleti csoportként működő United States Council for International Business elnevezésű szervezetnek.

Amit a Sullivan & Cromwell LLP-ről tudni kell…

A Sullivan & Cromwell LLP globális ügyvédi iroda, amely jogi tanácsadással támogatja ügyfeleit jelentős perekben, vállalati vizsgálatokban, összetett szabályzási, nemzeti és határokon átívelő összeolvadási és felvásárlási, finanszírozási, vállalati és átszervezési ügyletekben, valamint adózási és ingatlankezelési ügyekben. Az 1879-ben alapított Sullivan & Cromwell körülbelül 900 jogászt foglalkoztat New York-ban, Washingtonban, Los Angeles-ben, Palo Altóban, Londonban, Frankfurtban, Párizsban, Brüsszelben, Hongkongban, Pekingben, Tokióban, Melbourne-ben és Sydney-ben működő irodáiban.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Forrásverzió a businesswire.com címen:https://www.businesswire.com/news/home/20220103005210/hu/

CONTACT: Matthew J. Corrigan

corriganm@sullcrom.com

+1 (212) 558-4906

KEYWORD: UNITED STATES NORTH AMERICA NEW YORK

INDUSTRY KEYWORD: LEGAL PROFESSIONAL SERVICES

SOURCE: Sullivan & Cromwell LLP

Copyright Business Wire 2022.

PUB: 01/04/2022 02:47 PM/DISC: 01/04/2022 02:48 PM

http://www.businesswire.com/news/home/20220103005210/hu