ADVERTISEMENT
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.
Related topics
PRESS RELEASE: Paid content from Business Wire
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.

A Women’s Entrepreneurship Accelerator szerte a világon elindítja nőknek szóló, online vállalkozási tanúsítási programját

January 12, 2022 GMT
Deborah Gibbins, Chief Operating Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)
1 of 3
Deborah Gibbins, Chief Operating Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)
1 of 3
Deborah Gibbins, Chief Operating Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

NEW YORK és GENF--(BUSINESS WIRE)--jan. 12, 2022--

A Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) január 11-én bejelentette, hogy elindítja globális, online vállalkozásoktatási tanfolyamát, melynek célja a női vállalkozók inspirálása, képzése és a vállalkozáshoz szükséges ismeretekkel és tudással való felvértezése szerte a világon. Az online vállalkozási tanúsítási program ( Entrepreneurship Certificate Programme ) elindításáról első alkalommal az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 76. ülésszakán (UNGA 76) esett szó a WEA létrejöttének második évfordulója alkalmából.

Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20220111005449/hu/

ADVERTISEMENT

Deborah Gibbins, Chief Operating Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. operatív vezetője (Fénykép: Mary Kay Inc.)

A WEA egy több partner együttműködésével megvalósításra kerülő, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hat testülete (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet ( International Labour Organization [ ILO ]), Nemzetközi Kereskedelmi Központ ( International Trade Centre [ ITC ]), Nemzetközi Távközlési Egyesület ( International Telecommunication Union [ ITU ]), az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja ( United Nations Development Programme [UNDP]), az ENSZ Globális Megállapodása ( United Nations Global Compact [UNGC]), az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women) és a Mary Kay Inc. által közösen elindított, stratégiai program. A több partnert tömörítő program kapacitásfejlesztési eleméért az ITC felel.

ADVERTISEMENT

Az ITC SheTrades által kifejlesztett és a Mary Kay által a WEA tevékenysége segítésének érdekében támogatott, irányított tanúsítási program ( Entrepreneurship Certificate Programme ) 27 interaktív modult tartalmaz, amelyeket több mint 200 videó gazdagít. A program célja a kezdő és a már veteránnak számító női vállalkozók számára is olyan készségek elsajátításának lehetővé tétele, amelyek alkalmazásával megtervezhetnek és létrehozhatnak gazdaságilag életképes vállalkozásokat. A program résztvevői megtanulják a vállalkozói kultúra elsajátításának módjait, továbbá azt, hogy hogyan dolgozhatnak ki ötleteket az ún. „Design Thinking” (kreatív tervezői gondolkodásmód és módszertan) és lean start-up módszerek alkalmazásával, hogyan készíthetnek üzleti tervet, hogyan tervezhetnek meg egy potenciális befektetők megnyerését célzó előadást, hogyan azonosíthatják a megfelelő finanszírozási forrásokat, hogyan találhatnak megfelelő partnereket, hogyan kaphatnak mentorálást, hogyan építhetnek fel egy sikeres csapatot és hogyan hozhatják létre vállalkozásukat.

A tanúsítási program lefedi az üzletfejlesztés hét kulcsfontosságú szakaszát:

  • 1. tanúsítvány: A vállalkozóvá válásra vonatkozó döntés meghozása (6 modul),
  • 2. tanúsítvány: Az ötlet kidolgozása – üzleti gondolkodás (3 modul),
  • 3. tanúsítvány: Üzleti modellezés (4 modul),
  • 4. tanúsítvány: Potenciális befektetők megnyerését célzó előadás készítése és a vállalkozás bemutatása (4 modul),
  • 5. tanúsítvány: A vállalkozás finanszírozása (3 modul),
  • 6. tanúsítvány: A csapat kiépítése (4 modul),
  • 7. tanúsítvány: A vállalkozás létrehozása (3 modul).

A WEA online Entrepreneurship Certificate Programme mostantól könnyedén elérhető nők milliói számára közvetlenül az ITC SheTrades honlapján ( www.shetrades.com/en/learn/e-learning ), valamint a WEA honlapján. A program jelenleg angol, spanyol és francia nyelven áll rendelkezésre, és 2022-ben elérhető lesz arab, orosz és kínai (mandarin) nyelven is . A program a shetrades.com összes felhasználója számára ingyenes, és a programba való belépésnek nincsen semmilyen feltétele/akadálya. A résztvevők az üzletfejlesztés legfontosabb szakaszait lefedő hét kurzus mindegyikének elvégzése után tanúsítványt kapnak.

„A világnak több női vállalkozóra van szüksége” – jelentette ki Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. operatív vezetője. „A női vállalkozók mintegy fele azt állítja, hogy vállalkozásával hozzá kíván járulni a társadalom egészének jólétéhez. A női vállalkozók minden bizonnyal hihetetlenül nagy hatást gyakorolhatnak a társadalomra. A WEA Online Entrepreneurship Certificate Programme forradalmi változást hozhat a nők és lányok számára szerte a világon. Nincs olyan cél, amit a megfelelő eszközökkel felvértezve és a megfelelő támogatással a nők ne tudnának elérni.”

„El kell érnünk, hogy több nő vegyen részt a nemzetközi kereskedelemben és segítenünk kell őket vállalkozásuk felfuttatásában, hogy katalizátorként járulhassanak hozzá befogadóbb és fenntarthatóbb közösségek létrejöttéhez. A nők a változások fontos előrevivői lehetnek – és ha képessé tesszük őket arra, hogy szerepet vállaljanak a gazdaságban és a társadalomban, ezzel minden társadalom hasznát szolgáljuk” – mondta Pamela Coke-Hamilton, az International Trade Centre ügyvezető igazgatója.

A programot elindító hivatalos rendezvény 2022. január 18-án, közép-európai idő szerint 15:00 órakor kerül megrendezésre a Mary Kay közreműködésével. A rendezvényre meghívást kapnak az ITC SheTrades globális hálózatába tartozó női vállalkozók és női tulajdonban lévő vállalkozások. A rendezvény angol nyelvű, virtuális esemény lesz, amelyen bemutatásra kerül az Entrepreneurship Certificate Programme, valamint az egyes országokban megszervezésre kerülő képzések. A SheTrades csapata ismerteti a vállalkozásoktatási tananyagot és tantervet, valamint tájékoztatást ad a www.shetrades.com weboldalon elérhető egyéb eszközökről. A WEA első díjmentes vállalkozási tanúsítási programjában való részvételre ide kattintva regisztrálhat.

A WEA ITC SheTrades eLearning platformján elérhető tanúsítási programját nemzeti szinten helyi, gyakorlati képzések is kiegészítik, melyek olyan fejlődő országbeli nők számára állnak rendelkezésre, akik érdeklődnek a vállalkozás iránt és/vagy be szeretnék építeni vállalkozásukat a regionális és globális értékláncokba. Az egyes országokban biztosított kurzusok gyakorlati ismereteket és ötleteket adnak a női vállalkozók és a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, és virtuális formában lesznek elérhetőek Kolumbiában, Brazíliában, Mexikóban és Indiában. A tanfolyamok spanyol (Kolumbia, Mexikó), portugál (Brazília) és angol (India) nyelven állnak rendelkezésre. A kurzusok két fő témája a következő: „Versenyképesség és exportra való felkészültség” (január 19-20.) és „Digitális marketing és e-kereskedelmi műhelyfoglalkozások” (február 1-3.).

A hozzájárulás az ITC „Empowering Women to Trade Programme” (Nők felkészítése a kereskedelemre) elnevezésű programja keretében kerül biztosításra, és a projekt közvetlenül hozzájárul az ITC 5. sz. prioritásának („Promoting and Mainstreaming Inclusive and Green Trade” (Inkluzív, zöld kereskedelem promotálása és alapvetővé változtatása) és az Egyesült Nemzetek Szervezete 5., 8. és 17. fenntartható fejlődési céljának (Sustainable Development Goal [SDG]) eléréséhez.

A WEA elkötelezte magát arra, hogy 5 millió nőt támogat képességeik kibontakoztatásában és a gazdasági és társadalmi életben való szerepvállalásban 2030-ra.

Amit a Women’s Entrepreneurship Accelerator programról tudni kell…

The Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) egy, a Mary Kay és több partner (az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hat testülete) együttműködésével megvalósításra kerülő, a női vállalkozók segítését célzó kezdeményezés. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet ( International Labour Organization [ ILO ]), a Nemzetközi Kereskedelmi Központ ( International Trade Centre [ ITC ]), a Nemzetközi Távközlési Egyesület ( International Telecommunication Union [ ITU ]), az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja ( United Nations Development Programme [UNDP]), az ENSZ Globális Megállapodása ( United Nations Global Compact [UNGC]), az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women) és a Mary Kay kötelezettséget vállalt 5 millió nő támogatására képességeik kibontakoztatásában 2030-ra. A kezdeményezés végső célja a női vállalkozások gazdasági és társadalmi fejlődésre gyakorolt hatásainak maximalizálása az ENSZ által kitűzött fenntartható fejlődési célok elérése érdekében azáltal, hogy szerte a világon támogatja a női vállalkozók gazdasági és társadalmi szerepvállalását lehetővé tévő ökoszisztéma kiépítését. Az Accelerator program kiemelkedő példája annak, milyen átformáló ereje lehet egy olyan, több partner közreműködésével megvalósításra kerülő, eddig példa nélküli, globális kezdeményezésnek, amely elősegíti a női vállalkozásokban rejlő lehetőségek kiaknázását. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: we-accelerate.com. Kövessen minket a közösségi csatornákon: Twitter és Instagram (@we_accelerator), Facebook és LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator).

Amit az ITC SheTrades-ről tudni kell…

A Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre) „SheTrades” elnevezésű kezdeményezésének célja az, hogy hárommillió nő számára biztosítsa a nemzetközi piacokon való jelenlétet 2021-re. A SheTrades program szerte a világon igyekszik rávenni a különféle érdekcsoportokat arra, hogy működjenek együtt a kereskedelmi akadályok lebontása és a női vállalkozók számára több lehetőség biztosítása érdekében. A programot egy internetes és mobil digitális platform segíti. További információkért kérjük, látogasson el a SheTrades.com honlapjára: https://www.shetrades.com/en.

Amit az International Trade Centre-ről tudni kell…

A Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre [ITC]) a Kereskedelmi Világszervezet és az Egyesült Nemzetek Szervezete közös ügynöksége. Az ITC „Aid-for-Trade” elnevezésű, kereskedelemösztönző támogatást biztosító programja keretében, az Egyesült Nemzetek Szervezete által meghatározott fenntartható fejlődési célok megvalósítása érdekében támogatja a fejlődő és átalakuló gazdaságok kis- és középméretű vállalkozásait abban, hogy versenyképesebbek legyenek a globális piacokon és így hozzájáruljanak a fenntartható gazdasági fejlődéshez. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.intracen.org. Kövesse az ITC-t a Twitter -en, a Facebook -on, a LinkedIn -en, az Instagram –on és a Flickr -ön!

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Forrásverzió a businesswire.com címen:https://www.businesswire.com/news/home/20220111005449/hu/

CONTACT: Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

(+1) 972.687.5332 ormedia@mkcorp.com

KEYWORD: SWITZERLAND AUSTRALIA/OCEANIA UNITED STATES NORTH AMERICA AUSTRALIA ASIA PACIFIC EUROPE NEW YORK

INDUSTRY KEYWORD: TECHNOLOGY COSMETICS RETAIL OTHER PROFESSIONAL SERVICES CONSUMER SMALL BUSINESS TRAINING PROFESSIONAL SERVICES PHILANTHROPY TELECOMMUNICATIONS EDUCATION INTERNET FOUNDATION WOMEN

SOURCE: Women’s Entrepreneurship Accelerator

Copyright Business Wire 2022.

PUB: 01/12/2022 01:14 PM/DISC: 01/12/2022 01:14 PM

http://www.businesswire.com/news/home/20220111005449/hu