ADVERTISEMENT
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.
Related topics
PRESS RELEASE: Paid content from Business Wire
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.

Az ANANDA Scientific bejelentette, hogy az FDA jóváhagyta az opioidhasználati zavar kezelésére szolgáló új kutatási gyógyszerrel folytatandó klinikai vizsgálatok engedélyezésére vonatkozó kérvényét

January 5, 2022 GMT
(Photo: Business Wire)
(Photo: Business Wire)
(Photo: Business Wire)

Greenwood Village, Colorado állam és Los Angeles--(BUSINESS WIRE)--jan. 5, 2022--

A biotechnológiai gyógyszergyártó ANANDA Scientific Inc. január 4-én bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (U.S. Food and Drug Administration [FDA]) jóváhagyta az ANANDA saját fejlesztésű hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazó, kannabidiol (CBD) felhasználásával készült, az opioidhasználati zavar (opioid use disorder [OUD]) adjunktív terápiájaként használandó új kutatási gyógyszere (Investigational New Drug [IND]), a Nantheia™ ATL5 értékelését célzó klinikai vizsgálat engedélyezésére vonatkozó kérelmét. A vizsgálat a UCLA Jane and Terry Semel nevét viselő idegtudományi és humán viselkedési intézetében (Jane and Terry Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior) kerül majd lefolytatásra.

Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20220104005110/hu/

ADVERTISEMENT

(Photo: Business Wire)

“Ez kutatási gyógyszertermék-családunk, a Nantheia™ negyedik IND jóváhagyása, ami alátámasztja annak az elképzelésünknek a helyességét, hogy a CBD több kulcsfontosságú javallat terápiás gyógyszerévé fejleszthető. Ez a UCLA keretei közt lefolytatásra kerülő klinikai vizsgálat fontos eleme az opioidfüggőség kezelésére szolgáló készítmények kidolgozására irányuló erőfeszítéseinknek, hiszen ezen a területen egy addikciót nem okozó terápia iránti igény szignifikáns kielégítetlen igénynek számít” - jelentette ki Sohail R. Zaidi, az ANANDA vezérigazgatója. “Nagy izgalommal készülünk arra, hogy együtt dolgozhassunk a UCLA csapatával, és alig várjuk, hogy megkezdhessük ezt a vizsgálatot.”

A vizsgálatot vizsgálatvezetőként Edythe London, Ph.D., a UCLA David Geffen nevét viselő orvosi iskolája (David Geffen School of Medicine) keretében működő Jane and Terry Semel Intézet pszichiátria és bioviselkedési tudományok, valamint molekuláris és gyógyászati farmakológia megkülönböztetett professzora, valamint Richard De La Garza II, Ph.D., a UCLA David Geffen nevét viselő orvosi iskolája (David Geffen School of Medicine) keretében működő Jane and Terry Semel Intézet pszichiátria és bioviselkedési tudományok professzora irányítja. A vizsgálatot a National Institute on Drug Abuse (NIDA) finanszírozza. (Clinical Trials.gov azonosító: NCT03787628)

“Az IND e fontos klinikai vizsgálatára vonatkozó kérelem jóváhagyása az opioidhasználati zavar kezelésére és az opioidjárvány visszaszorítására szolgáló alternatívák kifejlesztésére irányuló, folyamatos kutatásaink kulcsfontosságú mérföldkövének számít” - jelentette ki Dr. London.

ADVERTISEMENT

“Az IND jóváhagyását követően már el is indítottuk az előkészületeket a vizsgálat mielőbbi megkezdése érdekében” - mondta Dr. De La Garza.

AMIT AZ ANANDA SCIENTIFIC-RŐL TUDNI KELL…

Az ANANDA erőfeszítéseit elsősorban kutatásokra összpontosító, vezető biotechnológiai vállalat, amely úttörő szerepet játszik olyan betegségek terápiás javallatait értékelő, magas színvonalú klinikai vizsgálatok lefolytatásában, mint a poszttraumás stressz zavar (PTSD), a radikulopátiás fájdalom, a szorongás és az opioidhasználati zavar. A vállalat (az izraeli, jeruzsálemi székhelyű Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd. által licencbe adott) szabadalmaztatott hatóanyag-leadási technológiát alkalmaz arra a célra, hogy biztosítsa a kannabinoidok és egyéb növényi eredetű vegyületek biohasznosulását, illetve vízoldékonnyá és hosszan eltarthatóvá tegye azokat, és így hatékony, elsőrendű minőségű gyógyszertermékeket állítson elő. Kutatásokon alapuló, kiterjedt adatainak köszönhetően a vállalat folyamatosan egyre több vény nélkül kapható, gyógyhatású terméket fejleszt ki, és már több ilyen terméket sikeresen forgalomba hozott az USA-ban, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban, és olyan további piacokon is megjelenteti azokat, mint az Európai Unió, Kína, Afrika és számos ázsiai ország. A vállalat egyetemekkel kötött szponzorált kutatási megállapodások révén folyamatosan bővíti kutatásait technológiaportfóliójának diverzifikálása érdekében.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Forrásverzió a businesswire.com címen:https://www.businesswire.com/news/home/20220104005110/hu/

ANANDA Scientific médiakapcsolatok: Christopher Moore | 813 326 4265 |media@anandascientific.com

KEYWORD: UNITED STATES NORTH AMERICA CALIFORNIA COLORADO

INDUSTRY KEYWORD: RESEARCH FDA CLINICAL TRIALS OTHER HEALTH BIOTECHNOLOGY ALTERNATIVE MEDICINE PHARMACEUTICAL HEALTH SCIENCE OTHER SCIENCE

SOURCE: ANANDA Scientific Inc.

Copyright Business Wire 2022.

PUB: 01/05/2022 09:18 AM/DISC: 01/05/2022 09:18 AM

http://www.businesswire.com/news/home/20220104005110/hu