ADVERTISEMENT
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.
Related topics
PRESS RELEASE: Paid content from Business Wire
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.

The Cohesive Companies breiden wereldwijd uit in transportinfrastructuur met de overname van OXplus en door de opvolging van directie leden

October 6, 2021 GMT
OXplus voltooide in 2020-2021 twee grote IBM Maximo-implementatieprojecten in Riyad (Koninkrijk Saoedi-Arabië), waarbij twee operators en beheerders werden ondersteund voor alle zes metrolijnen, met in totaal 176 kilometer spoor/infrastructuur, 85 stations en in totaal 470 bestuurderloze voertuigen. Het wordt beschouwd als 's werelds grootste stedelijke spoorproject buiten China. (Foto: Business Wire)
OXplus voltooide in 2020-2021 twee grote IBM Maximo-implementatieprojecten in Riyad (Koninkrijk Saoedi-Arabië), waarbij twee operators en beheerders werden ondersteund voor alle zes metrolijnen, met in totaal 176 kilometer spoor/infrastructuur, 85 stations en in totaal 470 bestuurderloze voertuigen. Het wordt beschouwd als 's werelds grootste stedelijke spoorproject buiten China. (Foto: Business Wire)
OXplus voltooide in 2020-2021 twee grote IBM Maximo-implementatieprojecten in Riyad (Koninkrijk Saoedi-Arabië), waarbij twee operators en beheerders werden ondersteund voor alle zes metrolijnen, met in totaal 176 kilometer spoor/infrastructuur, 85 stations en in totaal 470 bestuurderloze voertuigen. Het wordt beschouwd als 's werelds grootste stedelijke spoorproject buiten China. (Foto: Business Wire)

EXTON, Pa.--(BUSINESS WIRE)--okt 6, 2021--

The Cohesive Companies, een volledige dochteronderneming, maar onafhankelijk opererende business unit voor digitale integratoren van Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, kondigde vandaag de overname aan van OXplus, de toonaangevende specialist in rail asset management met hoofdkantoor in Veghel, Nederland. De overname valt samen met de benoeming van Dr. Mark Bew MBE als CEO van The Cohesive Companies, als opvolger van Noah Eckhouse, die met pensioen is gegaan na 17 jaar uitstekende dienstverlening binnen Bentley Systems, bekroond door de succesvolle fusie van verschillende voorgaande organisaties tot The Cohesive Companies in 2020. OXplus is het zesde merk dat zich aansluit bij The Cohesive Companies ter ondersteuning van de missie om de beste sociale, economische en milieuresultaten te leveren voor infrastructuurklanten en hun onderdelen.

ADVERTISEMENT

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211006006040/nl/

OXplus voltooide in 2020-2021 twee grote IBM Maximo-implementatieprojecten in Riyad (Koninkrijk Saoedi-Arabië), waarbij twee operators en beheerders werden ondersteund voor alle zes metrolijnen, met in totaal 176 kilometer spoor/infrastructuur, 85 stations en in totaal 470 bestuurderloze voertuigen. Het wordt beschouwd als ’s werelds grootste stedelijke spoorproject buiten China. (Foto: Business Wire)

OXplus ondersteunt spoorwegeigenaren, -operators en -onderhouders, en fabrikanten van rollend materieel over de hele wereld met digitale tools en oplossingen die hen een diep inzicht geven in de prestaties van hun bedrijfsmiddelen. Het bedrijf bouwt slimme systemen en levert uitstekkende klantervaringen, die IoT-gegevens gebruiken om effectief te voorspellen wanneer reparatie of interventie nodig is, die uitvaltijd voorkomen, de operationele kosten verlagen en een efficiënte planning van bedrijfsmiddelen mogelijk maken. De overname van OXplus, opgericht in 2010, zal de uitbreiding van de aanwezigheid van Enterprise Asset Management door The Cohesive Companies in Europa en elders versnellen. Zo heeft OXplus onlangs het prestigieuze Riyad Metro-project ondersteund, het grootste eenfasige metroproject dat wereldwijd aan de gang is, en het bedrijf ondersteunt Siemens Mobility ook bij het efficiënt uitvoeren van het onderhoud van de nieuwe treinvloot van de Riyad Metro.

ADVERTISEMENT

Bew sloot zich aan bij Bentley Systems en The Cohesive Companies met de overname in 2020 van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde adviesbureau PCSG, dat digitale adviesdiensten en oplossingen levert aan toonaangevende eigenaren en operators in de transportsector. Representatieve klanten en projecten zijn onder meer HS2, Europa’s grootste infrastructuurproject, bij de ontwikkeling van een digital twin van het gehele spoorwegsysteem; Highways England (National Highways), beheerder van het Britse strategische wegennet; en Heathrow Airport Ltd. Voorafgaand aan zijn co-leiderschap van PCSG, bekleedde Bew leidinggevende functies op het gebied van informatie en bedrijfssystemen bij Costain en URS-Scott Wilson. Vanuit zijn standplaats Londen was Bew ook voorzitter van de BIM Task Group van de Britse overheid, die leiding gaf aan de werkzaamheden om digitale technieken en processen te verankeren in grote Britse infrastructuurprogramma’s voor de publieke sector.

Bovendien is George Church benoemd tot COO van The Cohesive Companies. Church is gevestigd in Boston, VS, en brengt een diepgaande kennis en expertise mee die in 27 jaar bij Bentley Systems is opgedaan, onder meer als senior vice-president van de bedrijfsafdeling professional services.

Mark Bew zei: “We zijn verheugd het OXplus-team te mogen verwelkomen om de balans van The Cohesive Companies over geografische gebieden en sectoren te versterken. Ons collectieve succes en onze leercurve bij het opleveren van projecten terwijl we volledig virtueel werkten tijdens de pandemie, hebben onze groeistrategie bewezen door het wereldwijd samenbrengen en verder aantrekken van talentbronnen van wereldklasse. Ik neem het roer over van Noah Eckhouse en ben enthousiast over onze unieke sterke punten als full lifecycle digital integrator, die transformerende resultaten levert in de gebouwde en natuurlijke omgeving, onafhankelijk van de keuze van onze klanten voor investeringen in technologieleveranciers. Het is voor mij bijzonder betekenisvol dat OXplus’ deskundigheid op het gebied van spoor- en vervoersactiviteiten en optimalisering van de dienstverlening ons nu helpt de visie te verwezenlijken die tot uitdrukking komt in de digital twin-aspiraties van de Britse publieke sector, om de sociale voordelen van infrastructuur te verbeteren.”

Henri Snijders, CEO van OXplus, zei: “We zijn verheugd dat OXplus zich aansluit bij The Cohesive Companies om onze positie als toonaangevend digitaal adviesbureau in de spoorwegen- en transportsector te versterken. Ik wil graag het hele team van OXplus bedanken voor hun werk en toewijding bij het mogelijk maken van deze mijlpaal.”

Richard Van Dongen, CCO van OXplus, voegt toe: “De vooruitgang op het gebied van digitalisering leidt tot verbeteringen in grote spoorwegprojecten die leiden tot de baanbrekende voordelen van digital twins op het gebied van infrastructuur en rollend materieel. We weten dat we samen nog meer operationele waarde kunnen leveren voor de transportsector.”

##

Over The Cohesive Companies

The Cohesive Companies vormen een volledige dochteronderneming, maar onafhankelijk opererende business unit voor digitale integratoren van Bentley Systems (Nasdaq: BSY, het softwarebedrijf voor infrastructuurengineeringwww.bentley.com ). The Cohesive Companies bieden advies, systeemintegratie en technologiestrategieën en -diensten om ondernemers te helpen hun BIM, enterprise asset management (EAM), asset lifecycle information management (ALIM) en asset performance modeling omgevingen te verbeteren. Onze unieke uitgebreide expertise in digital twins voor infrastructuur strekt zich uit van ontwikkelingsplatforms tot operationele systemen, van cloud tot mobiel, van asset delivery tot optimalisatie van klantenservice, en van vindingrijke technologie-implementatie tot verandermanagement en herontwerp van bedrijfsprocessen. The Cohesive Companies hebben het reikwijdte en de capaciteiten van Cohesive Solutions, Cohesive Asset Performance, SRO Solutions, PCSG, Ontracks Consulting en OXplus samengevoegd en wereldwijd vergroot. www.cohesivecompanies.com

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, Cohesive Solutions, Cohesive Asset Performance, Ontracks, OXplus, PCG, SRO Solutions en The Cohesive Companies zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com:https://www.businesswire.com/news/home/20211006006040/nl/

CONTACT: Perscontact:

Karolina Szymanska

+44 784 103 1989

Karolina.Szymanska@bentley.com

Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

KEYWORD: PENNSYLVANIA UNITED STATES NORTH AMERICA SAUDI ARABIA MIDDLE EAST EUROPE NETHERLANDS

INDUSTRY KEYWORD: URBAN PLANNING TECHNOLOGY MANUFACTURING CONSTRUCTION & PROPERTY PUBLIC TRANSPORT RAIL TRANSPORT SOFTWARE ENGINEERING OTHER CONSTRUCTION & PROPERTY ELECTRONIC DESIGN AUTOMATION

SOURCE: The Cohesive Companies

Copyright Business Wire 2021.

PUB: 10/06/2021 06:45 PM/DISC: 10/06/2021 06:46 PM

http://www.businesswire.com/news/home/20211006006040/nl