ADVERTISEMENT
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.
Related topics
PRESS RELEASE: Paid content from Business Wire
Press release content from Business Wire. The AP news staff was not involved in its creation.

TheMathCompany kondigt investering van $ 50 miljoen aan van Brighton Park Capital

January 13, 2022 GMT
(Photo: Business Wire)
(Photo: Business Wire)
(Photo: Business Wire)

CHICAGO & BANGALORE, India--(BUSINESS WIRE)--jan 13, 2022--

TheMathCompany, een wereldwijd bedrijf voor data-analyse en data-engineering dat samenwerkt met bedrijven om hun analysemogelijkheden te verbeteren, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 50 miljoen aan investeringen heeft veiliggesteld. De financieringsronde werd geleid door Brighton Park Capital, een investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in samenwerking met bedrijven in de groeifase van software, gezondheidszorg en door technologie ondersteunde diensten. Bestaande investeerder, Arihant Patni, nam ook deel aan deze ronde. De minderheidsinvestering zal de expansie van TheMathCompany in de VS en de EU-markten versnellen, evenals zijn eigen platform van de volgende generatie, Co.dx, verbeteren, dat waarde voor bedrijven creëert door middel van snelle en schaalbare analyses.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220113005157/nl/

ADVERTISEMENT

(Photo: Business Wire)

TheMathCompany, opgericht door marktleiders Sayandeb Banerjee, Aditya Kumbakonam en Anuj Krishna, is een snelgroeiend bedrijf met bijna 1.000 datawetenschappers, data-engineers en domeinexperts. Het bedrijf vertegenwoordigt en werkt samen met Fortune 500-klanten in de sectoren CPG, retail, farma, automobiel, technologie en productie in de VS, het VK en de EU. Door klanten te voorzien van een diverse reeks mogelijkheden, mogelijk gemaakt door Co.dx, implementeert de organisatie initiatieven op het gebied van datawetenschap en -engineering in alle zakelijke functies, waaronder marketing, supply chain, R&D en financiën. Het hybride model van TheMathCompany verenigt Co.dx met een uitgebreide adviesaanpak om op maat gemaakte, geavanceerde analyses en AI-gestuurde activa te leveren, waardoor klanten succesvolle en strategische zakelijke beslissingen kunnen nemen.

We zijn verheugd om de investering van Brighton Park Capital aan te kondigen,” aldus Sayandeb Banerjee, CEO van TheMathCompany. “De diepgaande expertise van het bedrijf in de technologiesector en de bewezen reputatie als het gaat om het opschalen van wereldwijde ondernemingen zullen een belangrijke rol spelen bij onze groei.”

ADVERTISEMENT

“We kijken ernaar uit om samen te werken met de oprichters van TheMathCompany en het hele team om hun aanhoudende groei te ondersteunen,” verklaarde Mark F. Dzialga, Managing Partner van Brighton Park Capital. “TheMathCompany is gepositioneerd voor blijvend succes naarmate het zijn merkherkenning versterkt en uitbreidt in de VS en EU-markten, en klanten ondersteunt bij hun missies om waarde te creëren door middel van data-analyse.”

“TheMathCompany is klaar om een van de grootste data- en analyse-adviesbureaus ter wereld te worden, ondersteund door een team van data-engineers en -wetenschappers van wereldklasse en aangevuld met de kracht van het Co.dx-platform om sneller meer waarde te leveren voor klanten. Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn om samen te werken met Sayandeb, Aditya en Anuj aan de belangrijke kansen die voor ons liggen,” stelde Jeff Machlin, Partner van Brighton Park. Als onderdeel van de transactie zal Jeff Machlin toetreden tot de Raad van Bestuur.

“Hoewel de meeste spelers in de branche er tientallen jaren over hebben gedaan om tot onze omvang te groeien, hebben we deze sterke basis binnen vijf jaar gelegd. De samenwerking met Brighton Park Capital zal onze plannen om ’s werelds toonaangevende wereldwijde analyse-adviesbureau te worden verder versnellen,” merkte Aditya Kumbakonam, Chief Customer & Growth Officer bij TheMathCompany, op. “Naarmate we groeien en evolueren, zal deze investering ons helpen om onze klanten een betere service en consistente kwaliteit te bieden.”

Anuj Krishna, Chief Product Officer bij TheMathCompany, zei: “Met Brighton Park Capital als investeerders zijn we verheugd om door te gaan met het creëren van betere kansen voor onze mensen om hun carrière te laten groeien, terwijl we het bedrijf wereldwijd uitbreiden. TheMathCompany zal zwaar blijven investeren in Co.dx - een belangrijke en betekenisvolle onderscheidende factor in ons traject om ondernemingen te helpen bij het opschalen en sneller oplossen van problemen.”

TheMathCompany heeft wereldwijd toonaangevende datawetenschappers en -engineers in dienst en rekruteert ook opkomend talent van topuniversiteiten. Nieuwe medewerkers nemen deel aan een uitgebreid onboarding- en trainingsprogramma met Co.ach, de interne groeiversneller van het bedrijf. Het programma is ontworpen om werknemers te helpen zich te laten bijscholen op het gebied van verschillende analysedisciplines en zich aan te passen aan de steeds veranderende dynamiek van de branche. Naast het stimuleren van verdere loopbaanontwikkeling, stimuleert het bedrijf werknemers met een aandelenprogramma, waardoor ze kunnen deelnemen aan de aanhoudende groei en het toekomstige succes van TheMathCompany.

Avendus Capital was financieel adviseur en Shardul Amarchand Mangaldas & Company was juridisch adviseur van TheMathCompany. Bharucha & Partners en Paul Weiss waren juridisch adviseurs van Brighton Park Capital.

Over TheMathCompany

TheMathCompany is een wereldwijd bedrijf voor data-analyse en data-engineering dat samenwerkt met Fortune 500- en vergelijkbare organisaties om hun analysemogelijkheden te verbeteren, met behulp van IP-geleide activa, talent en processen om versnelde en mensgerichte oplossingen te leveren. TheMathCompany is erkend als een van de snelstgroeiende analysebedrijven ter wereld en behoort tot de wereldwijde snelgroeiende bedrijven volgens de Growth Champions-lijst van 2021 van Nikkei-FT-Statista, het AI Gamechangers 2021-rapport van NASSCOM en de PEAK Matrix ® Assessment 2021 van de Everest Group. Het bedrijf biedt een holistisch scala aan diensten op het gebied van data-engineering, wetenschap en unieke projectlevering en is een verstorende factor in de analyse-industrie. Ga voor meer informatie over TheMathCompany naar www.themathcompany.com.

Over Brighton Park Capital

Brighton Park is een in Greenwich, CT gevestigde investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in software, gezondheidszorg en technologiegebaseerde diensten. Het bedrijf investeert in bedrijven die zeer innovatieve oplossingen bieden in samenwerking met geweldige managementteams. Brighton Park biedt speciaal gebouwde waardetoevoegende mogelijkheden die voldoen aan de unieke vereisten van elk van zijn bedrijven. Ga voor meer informatie over Brighton Park naar www.bpc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com:https://www.businesswire.com/news/home/20220113005157/nl/

CONTACT: Voor TheMathCompany:

Vignesh Subramanyam

vignesh.subramanyam@themathcompany.com

Voor Brighton Park Capital:

Emily Claffey / Alex Harron

Sard Verbinnen & Co

BrightonPark-SVC@SARDVERB.com

KEYWORD: UNITED STATES INDIA NORTH AMERICA ASIA PACIFIC ILLINOIS

INDUSTRY KEYWORD: FINANCE DATA MANAGEMENT PROFESSIONAL SERVICES TECHNOLOGY SOFTWARE

SOURCE: Brighton Park Capital

Copyright Business Wire 2022.

PUB: 01/13/2022 03:59 PM/DISC: 01/13/2022 03:59 PM

http://www.businesswire.com/news/home/20220113005157/nl